Κέικ με πορτοκάλια , λεμόνι και σοκολάτα!!!!!

    0
    4
    Print Friendly, PDF & Email

    Κέικ με πορτοκάλια , λεμόνι και σοκολάτα!!!!! Φτιάξτε το αγαπημένο κλασικό κέικ σοκολάτας! Ιδανικό για σνακ ή να συνοδεύσει τον καφέ σας! Το τέλειο σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι και λεμόνι.

     

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    Συστατικά Βάσης:

    300 γραμμάρια μπισκότο (χρησιμοποίησα αλεσμένο μπισκότο Oreo)
    100 g λιωμένου βουτύρου
    50 ml κρέμα γάλακτος

    Γέμιση για Κέικ με πορτοκάλια με πορτοκάλι και λεμόνι:
    150 g βούτυρο
    90 ml φρέσκου χυμού πορτοκαλιού
    90 ml φρέσκου χυμού λεμονιού
    1 πορτοκάλι (ξύσμα)
    150 g ζάχαρης
    5 αυγά
    5 g σκόνη ζελατίνης (μισή σακούλα)

    Γλάσο:
    150 g μαύρης σοκολάτας για μαγείρεμα
    200 ml κρέμα γάλακτος
    50 g βούτυρο

     

    Εκτέλεση

    1. Βάση: Μέγεθος φόρμας 24cm, στρώστε την φόρμα με αποσπωμένη βάση (τσέρκι) με χαρτί. Καλύψτε το εσωτερικό της φόρμας με βούτυρο.

    Βάλτε αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο και κρέμα γάλακτος και συνδυάστε τα υλικά με το χέρι.

    Μεταφέρετε το μείγμα κρούστας στην φόρμα και σχηματίστε πιέζοντας με το χέρι μία βάση. Στο τέλος, για να κάνετε την κρούστα σας λεία, ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρετε ένα ποτήρι και πατήσετε τα ομοιόμορφα.

    Τοποθετήστε το σχηματισμένη βάση στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την γέμιση.

    2. Γέμιση: Βάλτε ζελατίνη σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας κρύο νερό πάνω του, ανακατέψτε και αφήστε τη ζελατίνη να φουσκώσει. Σπάστε τα αυγά σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

    Βάζουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο σε ένα κατάλληλο μπολ και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά για να λιώσει το βούτυρο.

    Προσθέστε ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με ελαφρά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, καθώς και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, ανακατέψτε και ρίξτε αμέσως όλα τα αυγά ταυτόχρονα. Ανακατέψτε έντονα με ένα σύρμα για να συνδέσετε όλα τα συστατικά. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρετε τη δομή μιας πιο παχιάς σάλτσας ή λίγο λεπτότερης πουτίγκας (δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή χρόνο μαγειρέματος γιατί όλα εξαρτώνται από την φωτιά).

    Αφαιρέστε τη μαγειρεμένη γέμιση από τη φωτιά, προσθέστε τη διογκωμένη ζελατίνη και ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζελατίνη

    3. Μεταφέρετε τη γέμιση σε κατάλληλο δοχείο και τοποθετήστε το σε δοχείο με κρύο νερό. Ανακατέψτε συνεχώς την γέμιση μέχρι να γίνει χλιαρό (θα είναι πολύ γρήγορο). Βγάλτε την φόρμα με την βάση μπισκότου από το ψυγείο και ρίξτε την γέμιση πάνω από την βάση. Επιστρέψτε την φόρμα στο ψυγείο.

    4. Γλάσο: Βάζουμε σπασμένη σοκολάτα, ψιλοκομμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό μπολ.

    Βάζετε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για να λιώσετε τη σοκολάτα και το βούτυρο και συνδυάστε όλα τα συστατικά, ανακατεύοντας συνεχώς (προσέχοντας να μην βράσει). Όταν λάβετε ένα λείο, λαμπερό μείγμα σοκολάτας, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το για να κρυώσει.

    Ρίξτε το κρύο γλασο πάνω από την γέμιση και χτυπήστε ελαφρά το δίσκο 2-3 φορές στο πάγκο στην οποία βρίσκεται, έτσι ώστε το γλάσο να κατανέμεται ομοιόμορφα και να πάρει μια λεία επιφάνεια. Εάν εμφανιστούν φυσαλίδες, αφαιρέστε τις τρυπώντας με οδοντογλυφίδα. Επιστρέψτε στο ψυγείο.

    5. Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο, αφαιρέστε το στεφάνι με το χαρτί, κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι και απολαύστε τη θεϊκή γεύση.

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    ΠΗΓΗ: vericinirecepti.blogspot.com

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )

     

    Προηγούμενο άρθροΝτόνατς στο φούρνο
    Επόμενο άρθροΥπέροχη Σοκολατίνα Nutella
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!