Κλασική συνταγή για αστακομακαρονάδα

    0
    65
    Syntages-matinas.gr - Κλασική συνταγή για αστακομακαρονάδα
    Syntages-matinas.gr - Κλασική συνταγή για αστακομακαρονάδα

    Κλασική συνταγή για αστακομακαρονάδα. Ο αστακός είναι ένα υλικό που απαιτεί προσοχή και ακρίβεια στο μαγείρεμα.
    Η διαφορά ανάμεσα σε ένα τέλεια μαγειρεμένο και ένα στεγνό, άνοστο πιάτο μπορεί να είναι θέμα δευτερολέπτων.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Άντανα γιαουρτλού κεμπάπ

    Δεν θέλουμε να τον παραψήσουμε γιατί η σάρκα του θα χάσει την υγρασία και τη νοστιμιά της, αλλά ούτε και να τον σερβίρουμε ωμό.
    Και μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι – θα δώσει μια υπέροχη, αναπάντεχη νότα στο πιάτο σας!

    Συστατικά

    1 αστακός ελληνικός, φρέσκος (περίπου 1 κιλό)

    500 γρ. λιγκουίνι ή σπαγκέτι

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

    400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες ή κονκασέ

    1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

    1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

    Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

    Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    Προετοιμασία του αστακού:

    Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.

    Προσθέστε τον αστακό και βράστε τον για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει ροζ.

    Βγάλτε τον αστακό από το νερό και αφήστε τον να κρυώσει λίγο.

    Αφαιρέστε το κρέας από την ουρά και τα πόδια και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.

    Κρατήστε το κεφάλι και το κέλυφος για τη σάλτσα.

    Προετοιμασία της σάλτσας:

    Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.

    Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό.

    Προσθέστε τις ντομάτες, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.

    Σπάστε το κεφάλι και το κέλυφος του αστακού και προσθέστε τα στο τηγάνι.

    Σιγοβράστε τη σάλτσα για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει.

    Αφαιρέστε το κέλυφος και το κεφάλι από τη σάλτσα.

    Βράσιμο των ζυμαρικών:

    Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.

    Προσθέστε τα ζυμαρικά και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    Συναρμολόγηση:

    Προσθέστε το κρέας του αστακού στη σάλτσα και ανακατέψτε.
    Στραγγίστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
    Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
    Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
    Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.

    Συμβουλές:

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Τυροπιτάκια Κουρού Από τη Ματίνα - Η Κλασική Συνταγή

    Αν δεν έχετε λευκό κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών ή ψαριού.
    Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος στη σάλτσα.
    Μην παραβράσετε τα ζυμαρικά, πρέπει να είναι al dente.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr - Κλασική συνταγή για αστακομακαρονάδα
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !