Κριτσινάκια ολικής άλεσης με τυρί

    0
    211

    Κριτσινάκια ολικής άλεσης με τυρί. Υπέροχα αλμυρά κριτσινάκια για τα ντιπ σας. Ένα πολύ ωραίο σνακ για όλες τις ώρες.

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας (ή και ανάμεικτα είδη)
    • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
    • Λίγη ρίγανη
    • 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
    • Σουσάμι για το πασπάλισμα
    • Αλάτι, πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το τυρί, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και νακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
    2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα [με το χέρι ή με το γάντζο του μίξερ] μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
    3. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
    4. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε τα κριτσινάκια να κρυώσουν επάνω της, γιατί όσο περνάει η ώρα σφίγγουν στο εσωτερικό και γίνονται ακόμα πιο τραγανά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Via: sintayes.gr

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΠανακότα με Philadelphia
    Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα σοκολάτας
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!