Κριτσινάκια ολικής άλεσης με τυρί. Υπέροχα αλμυρά κριτσινάκια για τα ντιπ σας. Ένα πολύ ωραίο σνακ για όλες τις ώρες.
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας (ή και ανάμεικτα είδη)
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
- Λίγη ρίγανη
- 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το τυρί, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και νακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα [με το χέρι ή με το γάντζο του μίξερ] μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
- Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε τα κριτσινάκια να κρυώσουν επάνω της, γιατί όσο περνάει η ώρα σφίγγουν στο εσωτερικό και γίνονται ακόμα πιο τραγανά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Via: sintayes.gr
