Λαζάνια κοτόπουλου. Τα λαζάνια κοτόπουλου είναι μια ιδιαίτερα συνιστώμενη επιλογή για να απολαύσετε αυτό το ιταλικό κλασικό πιάτο όταν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο κόκκινο κρέας. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο πιάτο πολύ πιο ελαφρύ από την αρχική του εκδοχή , με ήπια γεύση που είναι επίσης πολύ νόστιμη.
Με αυτή τη συνταγή θα μάθετε πώς να φτιάξετε νόστιμα λαζάνια κοτόπουλου. Συνεχίστε να διαβάζετε γιατί θα σας πώ τις βασικές λεπτομέρειες ώστε να σας φαίνεται εντυπωσιακό. Θα το επαναλάβετε σίγουρα!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Η επεξεργασία μοιάζει πολύ με την κλασική. Μπορούμε να το φτιάξουμε με φρέσκο κοτόπουλο ή ακόμα και να εκμεταλλευτούμε υπολείμματα από ψητό. Βασικά πρόκειται να εναλλάξουμε στρώσεις ζυμαρικών, μπεσαμέλ και σάλτσας ντομάτας με κοτόπουλο γεμάτο γεύση. Το μαγείρεμα γίνεται και στο φούρνο.
Πληροφορίες συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 1 ώρα και 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 50 λεπτά
Μερίδες : 6
Κατηγορία : κυρίως πιάτο
Κουζίνα : Ιταλική
Θερμίδες ανά μερίδα (kcal) : 658
Συστατικά
Υλικά για 6 άτομα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 ή 4 σκελίδες σκόρδο
800 γραμμάρια ντομάτας σε κονσέρβα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
600 γρ στήθος κοτόπουλου ή κιμά (500 γρ αν είναι ήδη ψημένο)
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
40 γρ βούτυρο
40 γραμμάρια αλεύρι σίτου
600 ml πλήρες γάλα
Μοσχοκάρυδο
12 με 15 φύλλα λαζάνια (περίπου 250 γρ.)
100 γρ τριμμένο τυρί σε γκρατέν (παρμεζάνα, γκούντα, μοτσαρέλα…)

Εκτέλεση
Η προετοιμασία για τα λαζάνια κοτόπουλου ξεκινά με τη σάλτσα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεφλουδίσουμε και να ψιλοκόψουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι και 3 ή 4 σκελίδες σκόρδο. Επιπλέον, θα χρειαστούμε και περίπου 800 γραμμάρια κονσέρβας ντομάτας που πρόκειται να θρυμματίσουμε απευθείας.
Με όλα έτοιμα, φτάνουμε στη βράσιμο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι ζεστό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδιστεί καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
Μόλις έχουμε έτοιμη τη σάλτσα θα βάλουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο κοτόπουλο τόσο σε ολόκληρα κομμάτια όσο και σε κιμά. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόμασταν περίπου 600 γρ. Βάζουμε το κρέας του κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Αν είναι στήθος δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο τώρα, περνάμε κατευθείαν στο επόμενο βήμα, αλλά αν είναι κιμάς τον ροδίζουμε από πριν για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα.
Από την άλλη, αν έχει περισσέψει κοτόπουλο, αφού είναι ήδη ψημένο, περίπου 500 γρμ θα ήταν αρκετά, αν και σε αυτή την περίπτωση, θα παραλείψουμε αυτό το βήμα και θα το κρατήσουμε για αργότερα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα την θρυμματισμένη ντομάτα μαζί με ένα φύλλο δάφνης που θα της δώσει πλούσια γεύση. Αλατοπιπερώνουμε επίσης για να πάρουν όλα γεύση από την αρχή.
Ζεσταίνουμε ολόκληρο πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά, μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί στη σάλτσα ντομάτας για 30 με 40 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο είναι τρυφερό και η ντομάτα έχει μειωθεί.
Σε αυτό το σημείο, αν έχουμε χρησιμοποιήσει ολόκληρα κομμάτια, πρόκειται να θρυμματίσουμε το κοτόπουλο. Το πιο εύκολο είναι να το κάνετε με ένα ζευγάρι πιρούνια γιατί καθώς είναι πολύ τρυφερό θα ξεχωρίσει εύκολα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει κιμά κοτόπουλου, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο εδώ και αν χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο που περισσεύει, το ενσωματώνουμε αυτή τη στιγμή. Τέλος αφαιρούμε τη δάφνη, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη ντομάτα, δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση με ρίγανη και αλατίζουμε.
Με έτοιμη τη σάλτσα ντομάτας ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Για να το κάνετε αυτό, λιώστε 40 γρμ βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 40 γρμ αλεύρι σίτου, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά, ώστε το αλεύρι να χάσει την ακατέργαστη γεύση του. Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε 600 ml κρύο γάλα από το ψυγείο με τη μία και ανακατέψτε καλά χτυπώντας με ένα σύρμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και τελειώνουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Θα φτιάξουμε ένα πιάτο κατάλληλο για το φούρνο στο οποίο θα χωρέσουμε 3 φύλλα λαζάνια. Και μιλώντας για λαζάνια, πρέπει να έχουμε έτοιμα περίπου 12 με 15 φύλλα ζυμαρικών, τα οποία θα ετοιμάσουμε όπως μας λέει ο κατασκευαστής (μπορεί να είναι παραδοσιακό μαγείρεμα, απλό μούλιασμα ή, όπως στην περίπτωσή μας, απευθείας χρήση τους). Αλείφουμε το πιάτο μας με μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ και τοποθετούμε την πρώτη στρώση ζυμαρικά.
Πάνω από αυτή τη στρώση ζυμαρικών θα βάλουμε το ένα τρίτο της σάλτσας ντομάτας μας με κοτόπουλο και την μοιράζουμε προσεκτικά καλά, ώστε να μην υπάρχουν κενά και να είναι λίγο-πολύ επίπεδο.
Τώρα ήρθε η ώρα να επαναλάβετε τα δύο προηγούμενα βήματα για να βάλετε άλλη μια στρώση μπεσαμέλ, άλλη ζυμαρικά και άλλη σάλτσα μια δυο φορές ακόμα. Στο τέλος τελειώσαμε με μια τέταρτη και τελευταία στρώση ζυμαρικών πάνω από τη σάλτσα.
Αμέσως μετά παίρνουμε όλη τη μπεσαμέλ που μας περισσεύει και καλύπτουμε τελείως τα λαζάνια με αυτήν. Και πάλι προσπαθούμε να το κάνουμε καλά ισοπεδωμένο.
Τελειώνουμε τη συναρμολόγηση πασπαλίζοντας από πάνω περίπου 100 γρ τριμμένο τυρί . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ποικιλία που μας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και συνδυασμό πολλών τύπων.
Τέλος, το μόνο που μένει είναι να πάνε τα λαζάνια στο φούρνο. Το βάζουμε σε μέτριο ύψος στους 180 ºC για περίπου 30 ή 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί στη γεύση.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά ώστε να κάτσει και να σερβίρεται πιο εύκολα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από:
