Lemon Pie με αφράτη και τραγανή ζύμη

    0
    114
    Syntages-matinas.gr - Lemon Pie με αφράτη και τραγανή ζύμη
    Syntages-matinas.gr - Lemon Pie με αφράτη και τραγανή ζύμη

    Lemon Pie με αφράτη και τραγανή ζύμη.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

    Εκτιμώμενος Διατροφικός Πίνακας (Για 8 μερίδες)

    • Θερμίδες: περίπου 400-500 kcal
    • Υδατάνθρακες: περίπου 50-60 γραμμάρια
    • Πρωτεΐνες: περίπου 5-7 γραμμάρια
    • Λιπαρά: περίπου 25-30 γραμμάρια
    • Φυτικές ίνες: περίπου 1-2 γραμμάρια
    • Ζάχαρη: περίπου 30-40 γραμμάρια

    Σημειώσεις:

    • Αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορούν να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μερίδες.
    • Η προσθήκη μαρέγκας θα αυξήσει σημαντικά την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.
    • Η χρήση βουτύρου με χαμηλά λιπαρά ή εναλλακτικών γλυκαντικών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων και των λιπαρών.

    Συστατικά

    1 πακέτο βιτάμ ( 250 γρ. )
    1 αβγό
    2 κουταλιές σούπας κονιάκ
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 & 1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν
    3 & 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό

    Για τη γέμιση λεμονιού:

    • 4 μεγάλα αυγά
    • 200 γραμμάρια ζάχαρη
    • 120 ml χυμό λεμονιού (περίπου 3-4 λεμόνια)
    • Ξύσμα από 2 λεμόνια
    • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για τη μαρέγκα (προαιρετικά):

    • 3 ασπράδια αυγών
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού

    Εκτέλεση

    1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    • Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το κόβουμε με ένα κόφτη ζύμης ή με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρή άμμο.
    • Προσθέτουμε το παγωμένο νερό, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Δεν πρέπει να την ανακατέψουμε υπερβολικά.
    • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
    1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
    • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    1. Συναρμολογούμε και ψήνουμε την πίτα:
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
    • Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο και την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23-25 εκατοστών. Κόβουμε την περίσσεια ζύμης και τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι.
    • Απλώνουμε τη γέμιση λεμονιού πάνω στη ζύμη.
    • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί και η ζύμη να ροδίσει.
    • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την σερβίρουμε.
    1. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα (προαιρετικά):
    • Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
    • Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω στην κρύα πίτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα, ή μέχρι η μαρέγκα να ροδίσει ελαφρά.

    Συμβουλές:

      • Για πιο τραγανή ζύμη, μπορείτε να την προψήσετε για 10 λεπτά πριν προσθέσετε τη γέμιση.
      • Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά για τη ζύμη είναι κρύα για να αποφύγετε το να γίνει η ζύμη σκληρή.
      • Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη, καθώς αυτό μπορεί να την κάνει επίσης σκληρή.
    • Αφήστε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την σερβίρετε, ώστε η γέμιση να σταθεροποιηθεί.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Μιλφέιγ με σαβαγιάρ

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr - Lemon Pie με αφράτη και τραγανή ζύμη
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.

    Δείτε το με κλικ ΕΔΩΡολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.HOT Προσφορά My Vendora .