Lemon Pie με αφράτη και τραγανή ζύμη.
Εκτιμώμενος Διατροφικός Πίνακας (Για 8 μερίδες)
- Θερμίδες: περίπου 400-500 kcal
- Υδατάνθρακες: περίπου 50-60 γραμμάρια
- Πρωτεΐνες: περίπου 5-7 γραμμάρια
- Λιπαρά: περίπου 25-30 γραμμάρια
- Φυτικές ίνες: περίπου 1-2 γραμμάρια
- Ζάχαρη: περίπου 30-40 γραμμάρια
Σημειώσεις:
- Αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορούν να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μερίδες.
- Η προσθήκη μαρέγκας θα αυξήσει σημαντικά την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.
- Η χρήση βουτύρου με χαμηλά λιπαρά ή εναλλακτικών γλυκαντικών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων και των λιπαρών.
Συστατικά
1 πακέτο βιτάμ ( 250 γρ. )
1 αβγό
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 & 1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν
3 & 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
Για τη γέμιση λεμονιού:
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 ml χυμό λεμονιού (περίπου 3-4 λεμόνια)
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη μαρέγκα (προαιρετικά):
- 3 ασπράδια αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το κόβουμε με ένα κόφτη ζύμης ή με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρή άμμο.
- Προσθέτουμε το παγωμένο νερό, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Δεν πρέπει να την ανακατέψουμε υπερβολικά.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συναρμολογούμε και ψήνουμε την πίτα:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο και την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23-25 εκατοστών. Κόβουμε την περίσσεια ζύμης και τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι.
- Απλώνουμε τη γέμιση λεμονιού πάνω στη ζύμη.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί και η ζύμη να ροδίσει.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την σερβίρουμε.
- Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα (προαιρετικά):
- Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
- Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω στην κρύα πίτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα, ή μέχρι η μαρέγκα να ροδίσει ελαφρά.
Συμβουλές:
-
- Για πιο τραγανή ζύμη, μπορείτε να την προψήσετε για 10 λεπτά πριν προσθέσετε τη γέμιση.
- Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά για τη ζύμη είναι κρύα για να αποφύγετε το να γίνει η ζύμη σκληρή.
- Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη, καθώς αυτό μπορεί να την κάνει επίσης σκληρή.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την σερβίρετε, ώστε η γέμιση να σταθεροποιηθεί.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .