Locro, φαγητό κατσαρόλας συνταγή από την Αργεντινή.. Locro, φαγητό κατσαρόλας. Στην Αργεντινή αγαπούν πολύ τα φαγητά κατσαρόλας, τα guiso δηλαδή, που συνηθίζουν να τα φτιάχνουν σε πολλές παραλλαγές. Το πολύ νόστιμο locro είναι ανάμεσα τους και συνδυάζει κρέας και λαχανικά.
Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j
ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!
Συστατικά
- 500 γρ. ξηρό καλαμπόκι
- 3-4 φρέσκα λουκάνικα chorizo
- 400γρ. ζαμπόν
- 200γρ. μπέικον ή παντσέτα
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 πατάτες
- 1 μικρή κολοκύθα
- 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού τσίλι
- 1 κουτ. γλυκού τουρσί
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
Μουλιάστε το ξηρό καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσει ή απλώς χρησιμοποιείστε φρέσκο.
Κόψτε όλα τα συστατικά, εκτός από τα κρεμμυδάκια, σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Καλύψτε με νερό και σιγοβράστε για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα συστατικά.
Ανακατέψτε σε ένα ξεχωριστό πιάτο τα κρεμμυδάκια, το τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα και τη ρίγανη μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρετε το φαγητό σε βαθύ πιάτο και ρίξτε από πάνω το μίγμα με το ελαιόλαδο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ