Παστίτσιο αφράτο, κρεμένιο με εύκολη μπεσαμέλ

    0
    Παστίτσιο αφράτο, κρεμένιο με εύκολη μπεσαμέλ
    Παστίτσιο αφράτο, κρεμένιο με εύκολη μπεσαμέλ

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Παστίτσιο αφράτο, κρεμένιο με εύκολη μπεσαμέλ. Το πιο νόστιμο, αφράτο, κρεμένιο και τρεμουλιαστό παστίτσιο με κιμά και εύκολη μπεσαμέλ, απόλαυση σε κάθε μπουκιά!

     

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 1 πακέτο (500 γραμμ.) χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
    • Για τη σάλτσα κιμά
    • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος μία φορά περασμένος στη μηχανή αλέσεως
    • 1/3 φλ. ελαιόλαδο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 μεγάλο τριμμένο καρότο
    • 1/3 φλ. κονιάκ 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα 1 δαφνόφυλλο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Για την εύκολη μπεσαμέλ
    • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
    • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 3 κρόκοι αυγών
    • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο αλάτι
    • 1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

     

    Εκτέλεση

    ** ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ Ξεκινάμε το παστίτσιο, ζεσταίνοντας σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, απλώνοντας τον με κουτάλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Αφήνουμε να ψήνεται καλά ο κιμάς, για να μη χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα. Αυτό διαρκεί περίπου 8 λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε το ψιλοτριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 με 2′. Σβήνουμε με το κονιάκ και φήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 5 λεπτά τον κιμά και την αφαιρούμε. Σκεπάζουμε τον κιμά για το παστίτσιο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη υγρών) μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.

    ** Φτιάχνουμε την εύκολη μπεσαμέλ για το παστίτσιο

    Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ αδιάλυτο, το μοσχοκάρυδο (πάντα φρεσκοτριμμένο), αλάτι, το βούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε την κρέμα του να δέσει περίπου 10 λεπτά.

    Αφού δέσει η κρέμα μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Ανακατεύουμε, να ενσωματώνεται κάθε κρόκος, και μετά προσθέτουμε τον επόμενο. Ρίχνουμε, τέλος, το 1 φλ. κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

    Στο μεταξύ, έχουμε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα μισά σε λαδωμένο βαθύ ταψί και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά μπεσαμέλ. Ανακινούμε ελαφρά. Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Τον αδειάζουμε στα μακαρόνια. Κάνουμε την επόμενη στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

    Κουνάμε ελαφρά το ταψί, να στρώσει η επιφάνεια του παστίτσιου. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλ. κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά.

    ** Μυστικά για τέλειο παστίτσιο

    • Πάντα βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία τους. • Ποτέ δεν ξεπλένουμε τα βρασμένα μακαρόνια κάτω από τρεχούμενο νερό. Πρέπει όμως να τα στραγγίσουμε πολύ καλά, γιατί κρατάνε νερό μέσα στην τρύπα και θα μας το βγάλουν μετά μέσα στο ταψί. • Αφού στραγγίσουμε καλά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά για να λιώσει με τη ζέστη των μακαρονιών. • Αυτό που κάνει τη διαφορά στο τρεμουλιαστό παστίτσιο είναι ότι μπεσαμέλ, κιμάς και μακαρόνια, μπλέκονται όλα μαγικά σε στρώσεις που κολάζουν και δημιουργούν απίστευτη υφή στο φαγητό. Γι αυτό, βάλτε τα μισά μακαρόνια στο ταψί, στρώνοντάς τα ομοιόμορφα και περιχύστε τα με μια γενναία κουτάλα κρέμα μπεσαμέλ απαλά ανακατεύοντας να πάει παντού. Ρίξτε μια κουτάλα μπεσαμέλ και μέσα στην σάλτσα κιμά. Έτσι η απλή σάλτσα κιμά, θα αποκτήσει βελούδινη υφή και μοναδική γεύση.

    ** Πώς θα δημιουργήσετε τις στρώσεις απόλαυσης

    Αφού βάλατε τα μισά μακαρόνια με λίγη μπεσαμέλ, αφού στρώσατε σε μια στρώση τον κρεμώδη κιμά, καλύπτετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος σκεπάζετε το παστίτσιο με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

    Η κρεμένια υφή της θα διατρέξει μέχρι μέσα τα μακαρόνια αλλά θα κάνει και παχιά στρώση στην επιφάνεια. Τέλος, το κεφαλοτύρι στην επιφάνεια του παστίτσιου θα δώσει την επιθυμητή ρόδινη, τυρένια κρούστα και θα το κάνει μοναδικό. • Αφού ψηθεί, αφήστε το ταψί να σταθεί στον πάγκο σας για 20′ να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις και απολαύστε το τρεμουλιαστό παστίτσιο, με τις στρώσεις που μπλέκονται ξεμυαλιστικά μεταξύ τους.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!!