Πιπεριές τουρσί και πως τις αποθηκεύουμε για το χειμώνα. Δείτε πως θα αποθηκεύσουμε τις πιπεριές μας σε βάζα για να τις απολαύσουμε όλο το χειμώνα!
Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j
ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!
Συστατικά
- 4 kg πιπεριές
- Λίγες καυτερές πιπεριές
- 120 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. αλάτι
- 300ml λευκό ξύδι
- 1,5 lt νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τοποθετώντας τα βάζα, όπως αυτά της φωτογραφίας, στο φούρνο, μέσα σε ένα ταψί για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Στο μεταξύ, πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια ίσα με το ύψος του βάζου που θα τοποθετηθούν στην συνέχεια. Αφού είναι έτοιμα τα βάζα μας, τοποθετούμε τις πιπεριές κάθετα μέσα σε αυτά.
Στην συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε 120 γρ, ζάχαρη, 70 γρ. αλάτι, 300 ml λευκό ξύδι, 1,5 lt νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Εφόσον είναι έτοιμο το μείγμα μας, γεμίζουμε με αυτό τα βάζα μας.
Σε κάθε βάζο ρίχνουμε επιπλέον λίγους κόκκους πιπέρι και ένα φύλλο δάφνη. Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με μία πετσέτα στη βάση και ανάμεσα.
Ρίχνουμε νερό μέχρι ένα δάκτυλο κάτω από το σκέπασμα των βάζων και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ