Μελιτζάνες με με ρύζι, πιπεριές και καρότα.

    0
    119
    Print Friendly, PDF & Email

    Μελιτζάνες με με ρύζι, πιπεριές και καρότα. Μόλις 3 μελιτζάνες μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ένα γεμάτο και πολύ νόστιμο δείπνο, απλά πρέπει να παρεκκλίνετε λίγο από τις τυπικές συνταγές και να μην τις τηγανίζετε, όπως έχουν συνηθίσει πολλοί. Αντίθετα, θα ήταν καλύτερο να γεμίσουμε λεπτές λωρίδες μελιτζάνας με λαχανικά: χάρη στον επιτυχημένο συνδυασμό μπαχαρικών, κανείς δεν θα παρατηρήσει την έλλειψη κρέατος μέσα.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 300 γραμμάρια ρύζι
    • 250 ml σάλτσα ντομάτας
    • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
    • 3 μελιτζάνες
    • 2 καρότα τριμμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1 πιπεριά σε κυβάκια
    • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    • Αρκετό ελαιόλαδο
    • Αρκετό σκόρδο σε σκόνη
    • Αρκετά με πάπρικα
    • Αρκετό πιπέρι
    • Αρκετό αλάτι

     

    Εκτέλεση

      1. Πρώτα από όλα, ελέγχουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε (κατά μήκος) σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά .
      2. Τώρα τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με ειδικό χαρτί και λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και λίγο λάδι και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε θερμοκρασία 200° C.
      3. Εν τω μεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και την πιπεριά, αφήνουμε να στεγνώσει, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και πάπρικα, ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά , στο τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
      4. Γεμίστε τώρα τις μελιτζάνες με τη γέμιση (τοποθετήστε την κοντά σε μία από τις δύο άκρες, όχι στο κέντρο) που έχετε φτιάξει, τυλίξτε ρολό και κρατήστε τις για λίγο στην άκρη.
      5. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και το λάδι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια στρώση σάλτσας σε ένα τετράγωνο ταψί, μεταφέρουμε τα ρολά, σκεπάζουμε με περισσότερη σάλτσα και παρμεζάνα.
      6. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°C και στο τέλος σερβίρουμε με πίτα που έχουμε ετοιμάσει με τη γέμιση που περίσσεψε.

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    The post appeared first on: latuadietapersonalizzata.it

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )