Πάστα αμυγδάλου με λαχταριστή κρέμα

    0
    399

    Πάστα αμυγδάλου με λαχταριστή κρέμα. Μια πολύ εύκολη πάστα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι γρήγορα & εύκολα .

    Συστατικά

    • 2 πακέτα σαβαγιάρ (36 κομμάτια περίπου)
    • • 1 κούπα γάλα ή καφέ + 2 κουταλιές λικέρ (για το πότισμα των σαβαγιάρ)
    • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
    • • 2 αβγά
    • • 700 ml γάλα (της αρεσκείας σας πλήρες ή ελαφρύ)
    • • 130 γρ ζάχαρη
    • • 70 γρ κορν φλάουρ ή νισεστέ
    • • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
    • • 30 γρ λευκή κουβερτούρα (αντί για βούτυρο)
    • • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
    • • 500 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική
    • • 4 κουταλιές άχνη (ή φυτική θέλει λιγότερη)
    • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
    • • 50 γρ φιλέ καβουρντισμένου αμύγδαλου

     

    Εκτέλεση

    1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με λίγη από τη ζάχαρη και λίγο γάλα. Μόλις ασπρίσει λίγο προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ομογενοποιούμε το μείγμα.
    2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το γάλα μας μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε για να μην πιάσει (η ζάχαρη προστατεύει). Μόλις κάψει προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κόψει μέχρι να πάρει τη θερμοκρασία από αυτό. Όλο αυτό το μείγμα το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα, ανάβουμε το μάτι δυνατά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Οπότε βλέπουμε ότι κάνει φουσκάλες, αποσύρουμε τότε από τη φωτιά.
    3. Όπως είναι καυτή η κρέμα προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε σε μια κούπα αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να ετοιμάσουμε τη βάση στο ταψί.
    4. ΣΤΟ ΤΑΨΙ. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 κούπα γάλα ή καφέ με λίγο λικέρ (προαιρετικά) για να ποτίσουμε τα σαβαγιάρ. Παίρνουμε ένα ταψί (25 Χ 25 εκ) και κάνουμε τη βάση. Ίσα που βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε στο ταψί καλύπτοντας και τα κενά με μικρότερα κομμάτια.
    5. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα πατισερί που φτιάξαμε κι ας είναι ζεστή.
    6. Πάνω από την κρέμα βάζουμε 2η στρώση σαβαγιάρ κατά τον ίδιο τρόπο (βλέπε φωτο & βίντεο).
    7.  ΣΑΝΤΙΓΙ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα και όταν σφίξει προσθέτουμε την άχνη. Απλώνουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα τη σαντιγί πάνω από τα σαβαγιάρ. Αν θέλετε σχέδια βάλτε τη σαντιγί σε κορνέ και βάλτε σε σειρές
    8. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου κουνώντας το πότε πότε γιατί αρπάζει εύκολα. Το άρωμα δε, που βγάζει όταν καβουρντίζεται αυτός ο ευλογημένος καρπός, είναι φανταστικό.
    9. 1ος ΤΡΟΠΟΣ. Απλώνουμε πάνω από τη σαντιγί αρκετό καβουρντισμένο φιλέ και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 6 ώρες και κόβουμε μετά σε κομμάτια και σερβίρουμε.
    10. 2ος ΤΡΟΠΟΣ. Αφού βάλουμε το γλυκό για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο με τη σαντιγί μόνο επάνω, το βγάζουμε, κόβουμε σε κομμάτια όταν είναι να το σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου πάνω και γύρω γύρω. Μια ιδέα για να βάλετε στο πλάι φιλέ είναι να κόψετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε φάρδος λίγο μεγαλύτερο από το ύψος της πάστας.
    11. Απλώνουμε επάνω το φιλέ αμυγδάλου και σηκώνουμε τις άκρες και πατάμε το χαρτί ώστε να κολλήσουν τα κομματάκια στο πλάι. Ότι περισσεύει το μαζεύουμε και συνεχίζουμε σε όλες τις πλευρές. Έτσι το φιλέ όταν το φάμε είναι τραγανό και δε μαλακώνει όπως στην 1η περίπτωση.
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !