Πανεύκολη πάστα Ταψιού. Θυμίζει κάτι από τις πάστες των παλιών ζαχαροπλαστείων-γαλακτοπωλείων, που δυσκολία βρίσκεις σήμερα, όταν στην πρώτη μας νιότη βγαίναμε βόλτα για πορτοκαλάδα ή γλυκό. Είναι επιτυχημένη 100%, δεν χωράει κανένα περιθώριο αποτυχίας!!!!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- ** ~ Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
- 6 κ.σ. κοφτές αλεύρi
- 4 κ.σ. γεμάτες κακάο
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 βανιλίνη
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- **~ Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- ** ~ Για την κρέμα
- 500 γρμ φυτική σαντιγί – εναλλακτικά 2 κουτιά morfat σαντιγί
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανιλίνη
- ** ~ Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
**~ Για το παντεσπάνι
Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το ηλιέλαιο. Αναμιγνύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ 23×32 εκ. ( ή και ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης στο οποίο βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
** ~ Για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στο ζεστό παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
** ~ Για την κρέμα 1. Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική σαντιγί μας * χωρίς ζάχαρη μαζί με τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. 2. Ή Χτυπάμε με το μίξερ τα 2 κουτιά morfat μαζί με τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.
** ~ Για το γλάσο
Σπάμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το γάλα μας πολύ καλά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό πάλι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
~ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ από τον Dimitris Michailidis ~
Η συνταγή είναι από την Σόφη Τσιώπου και εγώ την βρήκα εδώ