1222Μπουτάκια κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος.
Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου φριτέζας είναι τέλεια τραγανά εξωτερικά και πολύ ζουμερά στη μέση! Έτοιμο σε μόλις 12 λεπτά, είναι εύκολο να το μαγειρέψουμε και ιδανικό για δείπνο.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά καρυκεύματα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 190C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο και το λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα επάνω, σε ένα καλάθι φριτέζας.
Μαγειρέψτε για 13-17 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75 °.
Φροντίστε να τα γυρίσετε στα μισά του χρόνου ψησίματος.
Βγάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου από τη φριτέζα και τα αφήνουμε να καθίσουν για πέντε λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή
- Έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά. Από την προετοιμασία μέχρι το πιάτο, αυτοί οι μηροί κοτόπουλου χρειάζονται λιγότερο από 12 λεπτά για να ψηθούν!
- Δεν χρειάζεται μαρινάρισμα . Σε αντίθεση με άλλους τρόπους μαγειρέματος , αυτοί δεν χρειάζονται χρόνο για μαρινάρισμα.
- Τραγανό και ζουμερό. Ένα μυστικό κόλπο εγγυάται ότι το κοτόπουλο είναι τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.
- Εύκολο στην προσαρμογή. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας λάδι, καρυκεύματα, μπαχαρικά και σάλτσες.
Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το πιάτο είναι πόσο απλό και νόστιμο είναι. Δεν απαιτείται σχεδόν καμία προσπάθεια για ζουμερά και τρυφερά πουλερικά.
Οδηγίες αποθήκευσης
- Αποθήκευση : Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και πέντε ημέρες.
- Για να παγώσει : Τοποθετήστε το μαγειρεμένο και κρυωμένο κοτόπουλο σε μια σακούλα με φερμουάρ και φυλάξτε το στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες.
- Ζέσταμα : Ξεπαγώστε τα μπούτια κοτόπουλου κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν τα ξαναζεστάνετε στη φριτέζα αέρα, στο φούρνο ή ακόμα και στο φούρνο μικροκυμάτων.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://thebigmansworld.com
