Μπουτάκια κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος

    0
    633

    1222Μπουτάκια κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κριτσίνια με καρότο και ελιά χωρίς γλουτένη

    Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου φριτέζας είναι τέλεια τραγανά εξωτερικά και πολύ ζουμερά στη μέση! Έτοιμο σε μόλις 12 λεπτά, είναι εύκολο να το μαγειρέψουμε και ιδανικό για δείπνο.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα

    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

    1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά καρυκεύματα

    1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

    1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

     

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 190C.

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο και το λάδι και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

    Τοποθετήστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα επάνω, σε ένα καλάθι φριτέζας.

    Μαγειρέψτε για 13-17 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75 °.

    Φροντίστε να τα γυρίσετε στα μισά του χρόνου ψησίματος.

    Βγάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου από τη φριτέζα και τα αφήνουμε να καθίσουν για πέντε λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

    Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή

    • Έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά. Από την προετοιμασία μέχρι το πιάτο, αυτοί οι μηροί κοτόπουλου χρειάζονται λιγότερο από 12 λεπτά για να ψηθούν!
    • Δεν χρειάζεται μαρινάρισμα . Σε αντίθεση με άλλους τρόπους μαγειρέματος , αυτοί δεν χρειάζονται χρόνο για μαρινάρισμα.
    • Τραγανό και ζουμερό. Ένα μυστικό κόλπο εγγυάται ότι το κοτόπουλο είναι τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.
    • Εύκολο στην προσαρμογή. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας λάδι, καρυκεύματα, μπαχαρικά και σάλτσες.

    Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το πιάτο είναι πόσο απλό και νόστιμο είναι. Δεν απαιτείται σχεδόν καμία προσπάθεια για ζουμερά και τρυφερά πουλερικά.

    Οδηγίες αποθήκευσης

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Λαχταριστά σουτζουκάκια γιαουρτλού
    • Αποθήκευση : Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και πέντε ημέρες.
    • Για να παγώσει : Τοποθετήστε το μαγειρεμένο και κρυωμένο κοτόπουλο σε μια σακούλα με φερμουάρ και φυλάξτε το στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες.
    • Ζέσταμα : Ξεπαγώστε τα μπούτια κοτόπουλου κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν τα ξαναζεστάνετε στη φριτέζα αέρα, στο φούρνο ή ακόμα και στο φούρνο μικροκυμάτων.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Προσαρμογή από συνταγή: https://thebigmansworld.com

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα σοκολάτας
    Επόμενο άρθροΠεϊνιρλί που λιώνουν στο στόμα
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!