Μπράουνις με σοκολάτα ελαιόλαδο και καρύδια. Φτιάξτε υπέροχο μπράουνι σοκολάτας με αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή ! Σοκολατένιο ζουμερό, γλυκό το οποίο ετοιμάζουμε πανεύκολα και σίγουρα δεν του αντιστέκεται κανείς.
Συστατικά
80-90 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το ταψί
20 γρ. κακάο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
160 γρ. ζάχαρη 3 αυγά
170 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ταψί
1 κουτ. γλυκού κανέλα 150 γρ. καρύδια, χοντροτριμμένα
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ με την κουβερτούρα στο στόμιο της κατσαρόλας (μπεν μαρί).
Προσέχουμε ώστε το νερό να μην ακουμπάει καθόλου το μπολ, καθώς και να μην πέφτουν νερό και υδρατμοί στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει και να γίνει μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη, ίσα να ομογενοποιηθούν, και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτου- με το μείγμα αλευριού και την κανέλα, ανακατεύουμε και στο τέλος ενσωματώνουμε τα καρύδια.
Λαδώνουμε και βουτυρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 25×30 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε το μπράουνι για 30 – 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
tip
Χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με φρουτώδη, απαλή γεύση. Για να μην υπερισχύει η γεύση του, το «παντρεύουμε» με έντονα αρώματα, όπως πορτοκάλι, λεμόνι, κανέλα, γλυκάνισο, μέντα και απόσταγμα αμυγδάλου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
