Μπράουνις με σοκολάτα ελαιόλαδο και καρύδια

    0
    361

    Μπράουνις με σοκολάτα ελαιόλαδο και καρύδια. Φτιάξτε υπέροχο μπράουνι σοκολάτας με αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή ! Σοκολατένιο ζουμερό,  γλυκό το οποίο ετοιμάζουμε πανεύκολα και σίγουρα δεν του αντιστέκεται κανείς.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Μπάρες Δημητριακών με Καρύδα, Αμύγδαλα και Φρούτα του Δάσους

     

    Συστατικά

    80-90 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το ταψί
    20 γρ. κακάο
    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    160 γρ. ζάχαρη 3 αυγά
    170 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ταψί
    1 κουτ. γλυκού κανέλα 150 γρ. καρύδια, χοντροτριμμένα

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ με την κουβερτούρα στο στόμιο της κατσαρόλας (μπεν μαρί).

    Προσέχουμε ώστε το νερό να μην ακουμπάει καθόλου το μπολ, καθώς και να μην πέφτουν νερό και υδρατμοί στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει και να γίνει μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί.

    Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.

    Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη, ίσα να ομογενοποιηθούν, και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτου- με το μείγμα αλευριού και την κανέλα, ανακατεύουμε και στο τέλος ενσωματώνουμε τα καρύδια.

    Λαδώνουμε και βουτυρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 25×30 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε το μπράουνι για 30 – 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

    tip
    Χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με φρουτώδη, απαλή γεύση. Για να μην υπερισχύει η γεύση του, το «παντρεύουμε» με έντονα αρώματα, όπως πορτοκάλι, λεμόνι, κανέλα, γλυκάνισο, μέντα και απόσταγμα αμυγδάλου.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Τα διάσημα Ιταλικά σου με κρέμα ! Zeppole!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για υπέροχα cinnamon rolls!
    Επόμενο άρθροCherry Tiramisu
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!