Πεντανόστιμα αφράτα κεφτεδάκια με γέμιση φέτας. Τραγανά, ζουμερά και πεντανόστιμα τηγανητά κεφτεδάκια ! Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή για παραδοσιακά τηγανητά κεφτεδάκια και προσθέστε μια μεσογειακή νότα στο πιάτο σας. Τα τηγανητά κεφτεδάκια είναι ένα πολύ δημοφιλές ορεκτικό και μπορεί να σερβιριστεί ως μεζές μαζί με δροσερό τζατζίκι και πιτούλες.
Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες αποτελούν τον κατεξοχήν μεζέ στο ελληνικό τραπέζι, και οι παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου, απ’ άκρου εις άκρον στη χώρα, είναι αμέτρητες… Κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του συνταγή και κάθε γιαγιά τα δικά της «μυστικά» επιτυχίας
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες στην παρασκευή του αγαπημένου πιάτου, όπως ότι αφού ζυμωθεί ο κιμάς πρέπει να μείνει για μερικές ώρες ( 1 ως 2) στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Στη συγκεκριμένη συνταγή, προσθέτω και λίγη φέτα στα κεφτεδάκια, απογειώνοντας τόσο τη γεύση όσο και την υφή τους.
Συστατικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ. κιμάς χοιρινός
300 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
2.1/2 κ.σουπ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
2 αυγά μέτρια
1 τριμμένο κρεμμύδι.
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο και 1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανό
1/2 κ. γλ. ξερή ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι, για το πανάρισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (προαιρετικά).
Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30-40 γρ., ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, γεμίζουμε με 2 κυβάκια φέτα και τα κλείνουμε εκ νέου.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με γιαούρτι και πατάτες τηγανητές , πουρέ ή πίτες για σουβλάκια.
Τιπ: Επίσης τα τηγανητά κεφτεδάκια μπορούν να σερβιριστούν ως ένα χορταστικό γεύμα συνοδευόμενα από ρύζι μπασμάτι, πατάτες τηγανητές ή χυλοπίτες και χωριάτικη σαλάτα με φέτα. Αντί να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια, μια πιο υγιεινή εναλλακτική είναι να τα ψήσετε στο φούρνο.
Αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιο ελαφριά από τα τηγανητά κεφτεδάκια και είναι ιδανική και για παιδιά, οπότε μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές. Με όσα κεφτεδάκια σας περισσέψουν (αν είστε τυχεροί!) μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο νέο πιάτο, προσθέτοντάς τα σε μια σάλτσα ντομάτας, μαζί με λίγο πουρέ ή ζυμαρικά.
Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
