Πολύ αφράτο πεντανόστιμο κέικ λαδιού

    0
    384

    Πολύ αφράτο πεντανόστιμο κέικ λαδιού. Οι συνταγές για ένα κέικ ποικίλουν και ανάλογα με τα γευστικά γούστα μπορεί κανείς να βρει σχετικές συνταγές . Είτε με πορτοκάλι, είτε με σοκολάτα, οι συνταγές για κέικ είναι κατά βάση εύκολες και γρήγορες, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κέικ λαδιού.

     

    Συστατικά

    120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    160 ml. ελαιόλαδο

    4 ασπράδια αυγών

    130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, + 30 γρ. έξτρα για τη μαρέγκα

    2 κρόκοι αυγού

    25 γρ. χυμό λεμονιού

    1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

    Ξύσμα από 1 λεμόνι

    8 γρ. αλάτι

    Για το σερβίρισμα:

    Ζάχαρη κρυσταλλική

     

    Εκτέλεση

    Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ  τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγών, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

    Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε για άλλο λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καθαρίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.

    Με μια σπάτουλα σιλικόνης παίρνουμε μια δόση από τη μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μπολ που έχουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε άλλη μια δόση μαρέγκας και ανακατεύουμε πολύ απαλά, έτσι ώστε να μη χαθεί ο αέρας από το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την τελευταία δόση και ανακατεύουμε πάλι απαλά.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30×12 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα για 40 λεπτά.

    Μόλις ετοιμαστεί, το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    Προσαρμογή από συνταγή: https://www.bovary.gr/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !