Πώς να αποκτήσετε τέλειες επίπεδες στρώσεις κέικ

    0
    344

    Πώς να αποκτήσετε τέλειες επίπεδες στρώσεις κέικ. Το ψήσιμο πλακέ κέικ με μαξιλαράκια με μαλακές  άκρες είναι τόσο εύκολο με ένα απλό κόλπο! Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να κόψετε κέικ αν απλώς φτιάξετε ένα σετ λωρίδες κέικ από αλουμινόχαρτο και χαρτοπετσέτες ή αν πάρετε ένα σετ υφασμάτινων που διαρκούν για πάντα!

    Πώς να αποκτήσετε τέλειες επίπεδες στρώσεις κέικ

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Το ψήσιμο πλακέ κέικ λατερς με μαξιλαράκια μαλακές άκρες είναι τόσο εύκολο με ένα απλό κόλπο! Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να κόψετε κέικ αν απλώς φτιάξετε ένα σετ λωρίδες κέικ από αλουμινόχαρτο και χαρτοπετσέτες ή αν πάρετε ένα σετ υφασμάτινων που διαρκούν για πάντα!

    κέικ φράουλας σε ξύλινη βάση για κέικ καλυμμένη με βουτυρόκρεμα

    κέικ φράουλας σε ξύλινη βάση για κέικ καλυμμένη με βουτυρόκρεμα

    Λίγα πράγματα με απογοητεύουν περισσότερο από στρώσεις κέικ με θόλο με καμένες άκρες. Φτιάχνω κέικ ΑΡΚΕΤΑ συχνά, ώστε να φανταστείτε ότι μου αρέσει να πάνε τα πράγματα ομαλά, ειδικά επειδή συνήθως γυρίζω και μοιράζομαι τα αποτελέσματα.

    Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά τα κέικ μου είχαν μια πολύ « σπιτική » εμφάνιση, οι γωνίες ήταν στρογγυλεμένες και συχνά κρεμούσαν στην άκρη ή ακόμα και παρέσυραν στη μία πλευρά!

    Η γεύση ήταν καλή, αλλά η εμφάνιση έχει σημασία , οπότε θα έπρεπε να κόψω το πάνω μέρος των στρωμάτων μου με θόλο για να το κάνω επίπεδο, αλλά μετά καταλήγεις με επιπλέον κέικ και πολλά ψίχουλα! Τελικά συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα δεν ήταν η συνταγή αλλά το ίδιο το ψήσιμο.

    Αν θεωρείτε ότι η διακόσμηση κέικ είναι λίγο τρομακτική , τότε ρίξτε μια ματιά στη δημοσίευσή μου Πώς να διακοσμήσετε ένα κέικ , έχει πολλές χρήσιμες συμβουλές και ένα πλήρες βίντεο για το πώς να το κάνετε.

    ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΕΪΚ

    Δείτε το βίντεο για έναν πλήρη τρόπο!

     

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ CAKE LAYERS DOME;;;

    Όταν ψήνετε στρώσεις κέικ, το εξωτερικό του θερμαίνεται και ψήνεται πιο γρήγορα από το κέντρο, το οποίο είναι μονωμένο από το υπόλοιπο κουρκούτι που το περιβάλλει. Οπότε βασικά το εξωτερικό του στρώματος του κέικ ψήνεται πρώτα. το εσωτερικό της στρώσης του κέικ έχει περισσότερο χρόνο για να φουσκώσει και από τη στιγμή που το εσωτερικό σφίγγεται και ψήνεται από έξω αρχίζει να στεγνώνει και να καίγεται. Αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε τόσα πολλά κέικ με σκούρες άκρες που δεν είναι μαλακά.

    ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΠΙΟ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΨΗΣΙΜΟ;

    Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να κρυώσετε και να μονώσετε λίγο το εξωτερικό του τηγανιού με λίγο νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εφαρμόζοντας βρεγμένες λωρίδες υφάσματος που ονομάζονται λωρίδες κέικ στην κάθετη άκρη των ταψιών. Απλώς τα μουλιάζετε σε νερό, τα στύβετε λίγο και τα σύρετε πάνω στα τηγάνια.
    Μπορείτε να φτιάξετε εντελώς τις δικές σας υφασμάτινες εκδόσεις αν είστε έξυπνοι, αλλά είναι αρκετά φθηνές και διαρκούν για πάντα, γι’ αυτό μόλις αγόρασα ένα σετ.

    Μπορείτε επίσης να μειώσετε τη θερμοκρασία ψησίματος κατά 10 περίπου βαθμούς και να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος. Ακριβώς όπως όταν ψήνετε μια κολοκυθόπιτα και πηγαίνετε χαμηλά και αργά για μια μη ραγισμένη επιφάνεια, το ψήσιμο κέικ σε χαμηλότερη θερμοκρασία δίνει μια πιο ομοιόμορφη άνοδο.

    Φτίαξτο μόνος σου

    Αν θέλετε να δοκιμάσετε το κέικ strip πριν επενδύσετε σε αυτά ή αν τα χρειάζεστε τώρα και ανυπομονείτε για την αποστολή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο και χαρτοπετσέτες. Πραγματικά εύκολο και μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε πέντε περίπου φορές πριν αρχίσει να κάνει τρύπες το αλουμινόχαρτο.

    Το μόνο που κάνετε είναι να μετρήσετε πόσο χαρτί χρειάζεστε για το μέγεθος του τηγανιού σας, να βρέξετε τις πετσέτες και στη συνέχεια να τις στύψετε για να μην μουσκέψουν. Μετρήστε το αλουμινόχαρτο που είναι περίπου μία ίντσα μακρύτερο σε κάθε πλευρά από το χαρτί και τοποθετήστε τη χαρτοπετσέτα διπλωμένη σε ύψος περίπου δύο ιντσών στο αλουμινόχαρτο. Διπλώστε το αλουμινόχαρτο γύρω από την πετσέτα και στη συνέχεια συνδέστε το στο πλάι του ταψιού και σφίξτε τις άκρες μεταξύ τους.

    ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

    Όταν χρησιμοποιείτε λωρίδες κέικ, συχνά θα πρέπει να επιμηκύνετε λίγο τον χρόνο ψησίματος καθώς το νερό επιβραδύνει το ψήσιμο. Θα ξέρετε πότε το κέικ είναι έτοιμο καθώς τα κέντρα θα αναπηδήσουν πίσω με το άγγιγμα και η άκρη θα απομακρυνθεί από το ταψί. Παρακολουθήστε προσεκτικά τις στρώσεις σας α προς το τέλος του ψησίματος και μην ξεχάσετε να μετακινήσετε τα ταψιά στο φούρνο μέχρι τη μέση, εάν ο φούρνος σας έχει καυτά σημεία όπως ο δικός μου.

    Μια άλλη συμβουλή για να ψήσετε υπέροχες στρώσεις είναι να ζυγίζετε κάθε ταψί αφού μεταφερθεί το κουρκούτι. Μετακινήστε το κουρκούτι ανάμεσα στα ταψιά μέχρι να ζυγίσουν όλα περίπου το ίδιο. Θέλετε την ίδια ποσότητα ζύμης σε κάθε ταψί για ωραίες ομοιόμορφες στρώσεις κέικ και θα σας πω ότι δεν είναι εύκολο να το κάνετε με το μάτι! Οι ζυγαριές κουζίνας είναι ένα εξαιρετικό gadget για να έχετε. Είναι πολύ πιο εύκολο να ζυγίσετε τα ξηρά συστατικά από το να αφρατέψετε το αλεύρι σας, τυλίγοντάς το με μια μεζούρα και ισοπεδώνοντάς το.

     

    ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΕΪΚ

    Μια υφασμάτινη λωρίδα κέικ που μουλιάζεται στο νερό.
    Μια υφασμάτινη λωρίδα κέικ που μουλιάζεται στο νερό.

    1. Μουλιάστε μια υφασμάτινη λωρίδα ψησίματος σε ένα ποτήρι ή ένα μπολ με νερό. Καλό είναι να αφήσετε τις λωρίδες να μουλιάσουν για λίγο γιατί δεν είναι πολύ απορροφητικές. Πάντα τα πιέζω μερικές φορές όταν είναι βυθισμένα για να μουλιάσουν πραγματικά το εσωτερικό τους.

    Μια υγρή υφασμάτινη λωρίδα κέικ που τυλίγεται.
    Μια υγρή υφασμάτινη λωρίδα κέικ που τυλίγεται.

    2. Στίψτε τις λωρίδες πριν τις εφαρμόσετε ώστε να μην στάζουν υγρές αλλά να είναι αρκετά υγρές.

    Μια υγρή υφασμάτινη λωρίδα κέικ που εφαρμόζεται σε μια φόρμα για κέικ.
    Μια υγρή υφασμάτινη λωρίδα κέικ που εφαρμόζεται σε μια φόρμα για κέικ.

    3. Προσαρμόστε τις λωρίδες ώστε να εφαρμόζουν άνετα γύρω από τις φόρμες του κέικ. Οι περισσότερες λωρίδες κέικ διατίθενται σε σετ διαφορετικών μεγεθών, οπότε αν χρησιμοποιείτε ζυγαριά για να μετρήσετε τη ζύμη του κέικ σε κάθε ταψί, φροντίστε πρώτα να μηδενίσετε κάθε ταψί.

    ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΕΪΚ

    Οι χαρτοπετσέτες διπλώνονται για να φτιάξουν σπιτικές λωρίδες κέικ.

    1. Τυλίξτε μια χαρτοπετσέτα γύρω από μια φόρμα για κέικ για να βρείτε την περιφέρεια (δεν χρειάζεται να είναι ακριβής) και μετά διπλώστε κατά μήκος σε περίπου 2 ίντσες.

    2. Βρέξτε τη χαρτοπετσέτα και στύψτε την περίσσεια νερού. Θέλετε η πετσέτα να είναι πολύ υγρή αλλά να μην στάζει υγρή.

    Οι χαρτοπετσέτες τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο για να φτιάξουν σπιτικές λωρίδες κέικ.
    Οι χαρτοπετσέτες τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο για να φτιάξουν σπιτικές λωρίδες κέικ.

    Κόψτε ένα αλουμινόχαρτο που είναι περίπου 5 εκατ. μεγαλύτερο από τη χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε τη χαρτοπετσέτα στο φύλλο αλουμινόχαρτου και τυλίξτε. Αυτό θα κρατήσει την υγρασία της χαρτοπετσέτας κατά το ψήσιμο.

    4. Τοποθετήστε το ταψί σας στο πλάι, τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω του, τσακίστε την άκρη μερικές φορές ώστε να κρατήσει στη θέση του. Διπλώστε την άκρη από κάτω έτσι ώστε να είναι στη θέση της και να μην γλιστράει.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Προσαρμογή από συνταγή: https://preppykitchen.com/

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροDevil’s Food Cake
    Επόμενο άρθροΤραγανές πατάτες λεμονιού
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!