Τραγανές πατάτες λεμονιού

    0
    241

    Τραγανές πατάτες λεμονιού. Αυτές οι τραγανές τηγανητές πατάτες λεμονιού είναι το τέλειο συνοδευτικό. Τραγανές εξωτερικά και μαλακές στη μέση, αυτές οι πατάτες είναι γεμάτες με λεμόνι, σκόρδο και φρέσκο ​​θυμάρι και στη συνέχεια τελειώνουν με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

     

    Τώρα, οι πατάτες γενικά είναι το αγαπημένο μου συνοδευτικό. Και δεν έχει σημασία τι είδους. Πουρέ, τηγανητό, θρυμματισμένο, ψητό, κόκκινο, λευκό, κίτρινο, τα θέλω όλα. Και αυτές οι τραγανές πατάτες λεμονιού είναι ένα άλλο νόστιμο συνοδευτικό με πατάτα για να προσθέσετε στο μείγμα.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Λατρεύω αυτή τη συνταγή γιατί δεν χρειάζεται να ανάψω τον φούρνο. Αυτά γίνονται ακριβώς πάνω στην εστία. Αυτό είναι επίσης βολικό εάν ετοιμάζετε ήδη δείπνο στο φούρνο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μαγείρεμα των πατατών ταυτόχρονα.

    Συστατικά

    Πατάτες – η αγαπημένη μου πατάτα για χρήση είναι οι μικροκαμωμένες πατάτες, αλλά έχω χρησιμοποιήσει και μίνι λευκές ή κόκκινες πατάτες με εξαιρετικά αποτελέσματα.

    3 – 4 φλιτζάνια νερό
    1 – 1,5 κιλό μικροκαμωμένες πατάτες
    2 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    2 μέτρια λεμόνια, ξύσμα
    1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι
    3 – 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
    Αλατοπίπερο

     

     

    Εκτέλεση

    Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε 3-4 φλιτζάνια νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσουν, μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Οι μικρότερες πατάτες θα ψηθούν πιο γρήγορα από τις μεγαλύτερες, αφαιρέστε τις μικρότερες πατάτες όπως χρειάζεται για να αποφύγετε το υπερβολικό μαγείρεμα. Μόλις ψηθεί, στραγγίστε το νερό, στεγνώστε και κόψτε τις μεγαλύτερες πατάτες στη μέση.

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε και το ξύσμα από 1 λεμόνι.

     

    Σοτάρετε τις πατάτες για 6-8 λεπτά ή μέχρι όλες οι πλευρές να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνονται τραγανές, περιστρέφοντας κάθε 2-3 λεπτά. Προσθέστε επιπλέον ελαιόλαδο όπως χρειάζεται.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5 λεπτά περίπου ή μέχρι οι πατάτες να αποκτήσουν την επιθυμητή τραγανότητα.
    Ακριβώς πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Το σερβίρετε ζεστό.

    Πρέπει να βράσετε τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε;

    Ναί! Το βράσιμο των πατατών εξυπηρετεί πρώτα δύο σκοπούς.

    Πρώτον, τα ψήνει από το κέντρο, έτσι το μόνο που κάνετε στο τηγάνι είναι ένα γρήγορο ψήσιμο για να ξεροψήσετε το εξωτερικό μέρος. Δεύτερον, το νερό αφαιρεί το περίσσιο άμυλο που δημιουργεί ένα ελαφρύτερο, πιο αφράτο κέντρο και ένα πιο τραγανό εξωτερικό.

    Πώς διατηρείτε τις ψητές πατάτες τραγανές;

    Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι οι λεμονοψημένες πατάτες σας είναι ωραίες και τραγανές:

    Τα βράζουμε πρώτα. Το βράσιμο των πατατών πριν το σοτάρετε αφαιρεί το περιττό άμυλο που επιτρέπει στο εξωτερικό να γίνει ακόμα πιο τραγανό όταν ψήνονται.

    Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Το λάδι αυξάνει τη θερμοκρασία της επιφάνειας των πατατών, ώστε να αποκτήσουν αυτή τη νόστιμη τραγανή, ψημένη υφή.

    Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το μεσαίο-υψηλό δημιουργεί την τέλεια θερμοκρασία για να επιτύχετε αυτό το ωραίο και τραγανό εξωτερικό χωρίς καύση. Αν καίγονται οι πατάτες, χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
    Γυρίζω. Ενώ οι πατάτες ψήνονται στο τηγάνι, φροντίστε να τις περιστρέψετε ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

    Συμβουλές για Τέλειες τηγανητές πατάτες

    Μην μαγειρεύετε υπερβολικά. Ελέγχουμε αρκετά συχνά τις πατάτες καθώς βράζουν για να μην τις παραψήσουμε. Τ Οι πολύ μαγειρεμένες πατάτες μπορεί να γίνουν κολλώδεις .

    Περιμένετε να προσθέσετε το σκόρδο. Περιμένετε μέχρι αργότερα στο ψήσιμο για να προσθέσετε το σκόρδο για να μην καεί.

    Σερβίρετε αμέσως. Ενώ τα υπολείμματα θα είναι ακόμα καλά, οι ψητές πατάτες είναι πιο τραγανές αμέσως.

    Χρησιμοποιήστε άλλα καρυκεύματα. Νιώστε ελεύθεροι να καρυκεύσετε τις πατάτες ακόμα περισσότερο με νιφάδες καγιέν ή κόκκινο πιπέρι ή να παίξετε με άλλα βότανα όπως βασιλικό, δεντρολίβανο ή άνηθο.

    Προτάσεις σερβιρίσματος
    Οι ψητές πατάτες είναι ένα απίστευτα ευέλικτο συνοδευτικό που μπορεί να σερβιριστεί με πολλά κύρια πιάτα, αλλά και για πρωινό.

    Τα σερβίρετε δίπλα σε Ζαμπόν και Τυρί Sliders , Quinoa Vegetable Salad , Blackberry Balsamic Chicken Wraps ….

    Πώς να αποθηκεύσετε τις πατάτες που περισσεύουν
    Τα υπολείμματα θα διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνουμε, ψήνουμε στα μικροκύματα για 30-45 δευτερόλεπτα και μετά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό.

    Συχνές Ερωτήσεις

    Πόσο καιρό να βράσετε τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε;
    Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10-15 λεπτά αφού βράσει το νερό ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι οι πατάτες.

    Πόσος χρόνος χρειάζεται για να τηγανιστούν οι πατάτες;
    Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανές θέλετε τις πατάτες και τη θερμοκρασία του καυστήρα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Προσαρμογή από συνταγή: https://beyondfrosting.com/

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !