Πώς να φτιάξετε Creme aBrulée. Με την πρώτη ματιά, το creme brulee φαίνεται απλό: Έχει μια σύντομη λίστα συστατικών και μπορεί να γίνει σε λίγα βήματα. Κάτω από την επιφάνεια, όμως, συμβαίνουν πολλά! Η κατανόηση των τεχνικών που απαιτούνται για τη δημιουργία κρεμ μπρουλέ θα σας βοηθήσει να κάνετε την επόμενη παρτίδα σας επιτυχημένη.
Τι είναι το Creme Brulee;
Στην πιο βασική του μορφή, το creme brulee είναι μια κρεμώδης, σαν πουτίγκα, ψημένη κρέμα με μια εύθραυστη κορυφή λιωμένης ζάχαρης που σπάει όταν την χτυπάτε απαλά με ένα κουτάλι. Η κρέμα φτιάχνεται με παχύρρευστη κρέμα, αυγά, ζάχαρη και βανίλια. Η λιωμένη κρούστα ζάχαρης θα είναι ελαφρώς ζεστή ή θερμοκρασία δωματίου όταν σερβίρεται, αλλά η κρέμα από κάτω θα πρέπει να είναι κρύα.
Μπορείτε να γαρνίρετε μια παρτίδα κρεμ μπρουλέ προσθέτοντας καραμέλα ή φρούτα στο κάτω μέρος, αλλά η κλασική εκδοχή είναι απλή βανίλια.
Μέρος της χαράς της κατανάλωσης κρεμ μπρουλέ είναι μια μελέτη σε αντίθεση : Χρησιμοποιείτε την άκρη του κουταλιού σας για να σπάσετε απαλά τη σκληρή επιφάνεια της ζάχαρης, προκειμένου να αποκαλύψετε την κρεμώδη κρέμα από κάτω. Σε κάθε μπουκιά θα έχετε λίγη τραγανή επικάλυψη και κρέμα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, χωρισμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
Για το κάλυμμα Brûlée:
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (2 κουταλάκια του γλυκού ανά ramekin)
Εκτέλεση
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C με μια σχάρα στη μεσαία θέση:
Τοποθετήστε έξι ραμεκίν 120 grm σε ένα ταψί 9×13 και αφήστε το στην άκρη.
-
Ετοιμάζουμε τη βανίλια:
Χωρίστε τη βανίλια στη μέση και ξύστε τους σπόρους με τη θαμπή (μη κομμένη) πλευρά με ένα μαχαίρι.
-
Ζεσταίνουμε την κρέμα:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τη λοβό βανίλιας, τους σπόρους βανίλιας και το αλάτι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
-
Ρίξτε την κρέμα:
Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει η κρέμα, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά για να αφήσετε τον κόκκο βανίλιας να εμποτιστεί στην κρέμα. (Εάν αντικαθιστάτε τον κόκκο βανίλιας με εκχύλισμα βανίλιας, παραλείψτε αυτό το βήμα.)
-
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε με τη ζάχαρη:
Όταν η κρέμα σας έχει σχεδόν τελειώσει το έγχυμα, διαχωρίστε τα αυγά σας. Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανάμειξης. φυλάξτε τα λευκά για άλλο σκοπό.
Χτυπάμε τις υπόλοιπες 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στους κρόκους. (Μην ανακατεύετε τα αυγά και τη ζάχαρη πολύ νωρίς πριν την ανακατέψετε με τη ζεστή κρέμα γιατί η ζάχαρη δένει με το νερό στους κρόκους αυγών, το οποίο συστέλλει τις πρωτεΐνες στους κρόκους και δημιουργεί σβόλους αυγού. Και δεν θέλετε σβόλους αυγού μέσα η κρέμα σου!)
-
Ρίξτε τους κρόκους στην κρέμα και ανακατέψτε:
Ενώ ανακατεύετε συνεχώς τους κρόκους, προσθέτετε σιγά σιγά μια κουτάλα (περίπου 1/4 ή 1/3 φλιτζάνι) ζεστή κρέμα γάλακτος σε λεπτή ροή. Κάντε αυτό δύο ή τρεις φορές ακόμη.
Ενώ ανακατεύετε, προσθέστε σιγά σιγά την υπόλοιπη κρέμα στο μείγμα των αυγών, ακολουθούμενη από το εκχύλισμα βανίλιας.
Στραγγίστε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο σε ένα δεύτερο μπολ ανάμειξης και πετάξτε το λοβό βανίλιας (αυτό βοηθά επίσης να στραγγίσετε τυχόν μικρά κομμάτια αυγού που μπορεί να έχουν πήξει).
Σε αυτό το σημείο, η κρέμα μπορεί να κρυώσει και να αποθηκευτεί για έως και 5 ημέρες. Εάν επιλέξετε να τα ψήσετε απευθείας από το ψυγείο, πιθανότατα θα χρειαστεί να προσθέσετε μερικά επιπλέον λεπτά.
-
Γεμίζουμε τα ραμέκιν:
Μοιράστε την κρέμα ανάμεσα στα ραμεκίν, γεμίζοντας το καθένα ακριβώς μέχρι το εσωτερικό χείλος ή περίπου τα τρία τέταρτα της διαδρομής.
-
Γεμίστε το μπαιν μαρί:
Φέρτε ένα βραστήρα ή μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Γεμίστε το τηγάνι με ζεστό νερό μέχρι να φτάσει το νερό περίπου στα δύο τρίτα της διαδρομής μέχρι την πλευρά των ραμεκινών. Αποφύγετε το πιτσίλισμα νερού στις κρέμες.
-
Ψήστε τις κρέμες:
Μεταφέρουμε το ταψί με τις κρέμες στο φούρνο και ψήνουμε για 38 με 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, η κρεμ μπρουλέ θα πρέπει να έχει ένα ομοιόμορφο τίναγμα στη μέση. όταν αγγίζετε το κέντρο, θα πρέπει να αναπηδήσει λίγο πίσω. Εάν τα πλαϊνά κρατούν σταθερά αλλά το κέντρο γέρνει, δεν έχουν τελειώσει ακόμα.
Αν στηθούν σαν το Jell-O, έχουν παραψηθεί, αν και θα είναι ακόμα νόστιμα! Χαλαρώστε τα, μαγειρέψτε τα, φάτε τα, αγαπήστε τα και γιορτάστε τις προσπάθειές σας. Αν έχουν παραψήσει σε σημείο που φαίνονται σηκωμένες στο κέντρο, πετάξτε τα, ξεκινήστε ξανά και γιορτάστε τις προσπάθειές σας!
-
Ψύξτε και παγώστε τις κρέμες:
Βγάζετε το ταψί με τις έτοιμες κρέμες από το φούρνο και το βάζετε σε μια συρμάτινη σχάρα ψύξης. Αφήστε τις κρέμες να κρυώσουν στο νερό μέχρι να μπορέσετε να μαζέψετε με ασφάλεια τις κρέμες από το χείλος με τα δάχτυλά σας. Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τρυφερά είναι τα δάχτυλά σας. (Τα δικά μου είναι σαν τον αμίαντο, οπότε τείνω να μπαίνω αρκετά γρήγορα.)
Αφού αφαιρέσετε από το λουτρό νερού, αφήστε κάθε κρέμα να ξεκουραστεί στη σχάρα ψύξης για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες από την κορυφή, στη συνέχεια καλύψτε κάθε ramekin με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο. Ψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες ή έως και 4 ημέρες, πριν το σερβίρετε.
-
Brûlée οι κρέμες:
Όταν είναι έτοιμες για σερβίρισμα, βγάζουμε τις κρέμες από το ψυγείο. Πασπαλίστε την επιφάνεια κάθε κρέμας ομοιόμορφα με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη. Περιστρέψτε την κρέμα καθώς πασπαλίζετε για να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη επικαλύπτει ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Ανάψτε το φλόγιστρο. Κρατήστε τη φλόγα περίπου 4 ίντσες από την επιφάνεια της ζάχαρης. Με κυκλικές κινήσεις μετακινήστε τη φλόγα σε όλη την επιφάνεια. Η ζάχαρη στην αρχή θα αρχίσει να τεμαχίζεται και στη συνέχεια θα στερεοποιηθεί σε μια σκληρή κρούστα ζάχαρης.
Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχουν λιώσει όλοι οι κόκκοι ζάχαρης και ότι η ζάχαρη έχει τουλάχιστον μια απόχρωση καραμελένιο χρώμα. Όσο περισσότερο πυροδοτείτε την επιφάνεια, τόσο πιο σκούρα θα γίνει και τόσο πιο πικρή θα είναι η κρούστα της ζάχαρης.
Πασπαλίστε κάθε μια από τις κρέμες με ένα επιπλέον κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τρίψτε ξανά την επιφάνεια.
-
Σερβίρετε την κρεμ μπρουλέ:
Ψύξτε για 2 λεπτά και σερβίρετε μέσα σε 20 λεπτά.
Μετά από περίπου 20 λεπτά, η ζάχαρη θα αρχίσει να μαλακώνει, αλλά αν σας πάρει περισσότερο χρόνο για να τα φτάσετε στο τραπέζι, μην ανησυχείτε. Θα πάρετε λιγότερο από ένα σκληρό “κρακ!” όταν σπάτε την επιφάνεια της κρέμας μπρουλέ, αλλά θα είναι ακόμα καλή.
Για να φάτε, χρησιμοποιήστε την άκρη του κουταλιού σας για να σπάσετε απαλά τη σκληρή επιφάνεια της ζάχαρης και να μαζέψετε λίγη κρέμα. Φροντίστε να παίρνετε τόσο την εύθραυστη επικάλυψη όσο και την κρεμώδη κρέμα σε κάθε μπουκιά.
Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: www.simplyrecipes.com
** Οι εικόνες της συνταγής είναι από το : www.simplyrecipes.com
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι