Νόστιμο χταπόδι κρασάτο. Η συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. Νόστιμο χταπόδι κρασάτο. Ιδανικό για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο μαλακό και γευστικό είναι!
Συστατικά
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μισή φλ.τσ. κόκκινο κρασί
- Πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
- 1-2 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια και το κόβουμε μικρά κομμάτια.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (το χταπόδι κατεβάζει από μόνο του νερό).
Στη συνέχεια, σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 λεπτά.
Το νερό που θα κατεβάσει το χταπόδι το πετάμε.
Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη δάφνη.
Τέλος, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.
Θα χρειαστεί περίπου 40 με 45 ακόμα λεπτά ανάλογα αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο.
TIP
- Στο ψήσιμο του χταποδιού, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό.
Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️
