Καλαμάρι πιπεράτο. Πικάντικο Καλαμάρι .Τα καλαμαράκια λίγο αλλιώς! Πολύ νόστιμη και πιπεράτη, πικάντικη συνταγή ειδικά για όσους αγαπάνε ασιατική κουζίνα!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
3/4 φλ. κορν φλάουερ
½ φλ. αλεύρι
2 κουταλάκια χοντροαλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια χοντροαλεσμένο πράσινο πιπέρι
1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι, κοπανισμένες (χωρίς να γίνουν σκόνη)
½ φλ. περίπου καυτερή σος τσίλι (Hot Chilli Sauce)
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Aλάτι, μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Τραβάτε και ξεχωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από τη «σακούλα» του κάθε καλαμαριού. Ύστερα, κόβετε και πετάτε το πάνω μέρος του κεφαλιού με τα μάτια.
Ανοίγετε τη σακούλα του κόβοντάς τη στη μια πλευρά έτσι που να έχετε ένα επίπεδο κομμάτι και το κόβετε σε λωρίδες σαν δάχτυλα.
Ανακατεύετε καλά σε μια λεκάνη το κορν φλάουρ με το αλεύρι, το μαύρο και το πράσινο πιπέρι και τσίλι και προσθέτετε μέσα αλάτι.
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι (να έχει βάθος 3-4 δάχτυλα) σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ μέχρι να κάψει- ένα κομματάκι ψωμί που θα ρίξετε μέσα να ροδίσει σε 20 δευτερόλεπτα (μετράτε ως το 20).
Τυλίγετε τα καλαμάρια στο μίγμα του κορν φλάουρ και τα τηγανίζετε τμηματικά, για 2 περίπου λεπτά (όχι πολύ περισσότερο γιατί σκληραίνουν).
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τη σος τσίλι ανακατεμένη με το λεμόνι.
Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δημοσίευση από @matinas_recipesΠροβολή στο Threads
Προσαρμογή από συνταγή: https://xrysessyntages.com/kalamari-piperato/