SACHER TORTE- Αυστριακό κέικ _ τούρτα

    0
    402

    SACHER TORTE- Αυστριακό κέικ _ τούρτα. Δείτε πώς να φτιάχνετε το Sacher Torte. Αυτό το νόστιμο παντεσπάνι σοκολάτας δύο στρώσεων είναι γεμάτο με μαρμελάδα βερίκοκο και γλασάρεται με ένα απαλό γλάσο σοκολάτας. Το Sacher Torte είναι ένα κλασικό και δημοφιλές αυστριακό κέικ και σερβίρεται συνήθως με σαντιγί.

     

    ΙΣΤΟΡΙΑ
    Το Sacher Torte προέρχεται από την Αυστρία και επινοήθηκε από τον ζαχαροπλάστη Franz Sacher το 1832. Δημιούργησε αυτό το υπέροχο κέικ σοκολάτας για τον πρίγκιπα φον Μέτερνιχ. Έτσι το όνομα Sacher Torte είναι απλώς ένας συνδυασμός του επωνύμου του εφευρέτη Sacher και Torte, της γερμανικής λέξης για το κέικ.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Για να φτιάξετε αυτή την αυθεντική συνταγή Sacher Torte, χρειάζεστε ανάλατο βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια, αυγά, σοκολάτα, αλάτι, αλεύρι για κέικ, μαρμελάδα βερίκοκο και ρούμι.

     

    Προετοιμασία: 1 ώρα

    Εκτέλεση : 1 ώρα
    Αναμονή: 3 ώρες
    Σύνολο: 5 ώρες

    Συστατικά

    Κέικ

    ¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    1 βανίλια* (ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
    7 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
    170 γρμ ημίγλυκες μπάρες σοκολάτας, λιωμένες και κρύες
    ¼ κγ αλάτι
    1 φλιτζάνι αλεύρι για κέικ

    Επικάλυψη

    500 γρμ μαρμελάδα βερίκοκο
    ¼ φλυτζανιού ρουμι

    Γλάσο

    230 γρμ ημίγλυκες μπάρες σοκολάτας, ψιλοκομμένες
    ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

     

    SACHER TORTE- Αυστριακό κέικ _ τούρτα. Δείτε πώς να φτιάχνετε το Sacher Torte. Αυτό το νόστιμο παντεσπάνι σοκολάτας δύο στρώσεων είναι γεμάτο με μαρμελάδα βερίκοκο και γλασάρεται με ένα απαλό γλάσο σοκολάτας.
    SACHER TORTE- Αυστριακό κέικ _ τούρτα. Δείτε πώς να φτιάχνετε το Sacher Torte. Αυτό το νόστιμο παντεσπάνι σοκολάτας δύο στρώσεων είναι γεμάτο με μαρμελάδα βερίκοκο και γλασάρεται με ένα απαλό γλάσο σοκολάτας.

    Εκτέλεση

    • Προθερμάνετε το φούρνο στους  (175°C). Στρώστε το κάτω μέρος και τις πλευρές μιας ανοιγόμενης φόρμας  (23 cm) με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ με το σύρμα, ανακατέψτε το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.

    Προσθέστε τη βανίλια και έναν κρόκο αυγού κάθε φορά και ανακατέψτε να ενωθούν μετά από κάθε κρόκο αυγού.

    Στη συνέχεια, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρέμα για περίπου 2 λεπτά.

    Ανακατέψτε τη σοκολάτα, τους κρόκους, τη βανίλια, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ανάμειξης

    Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε τα ασπράδια και το αλάτι με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός, περίπου 1 λεπτό.

    Στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατέψτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, περίπου 5 λεπτά.

    Ανακατέψτε προσεκτικά τα χτυπημένα ασπράδια σε 3 προσθήκες (οχι ολα μαζί ) στο μείγμα σοκολάτας. Διπλώστε μόνο προς μία κατεύθυνση και με την ίδια επαναλαμβανόμενη κίνηση, διαφορετικά το κέικ θα γίνει επίπεδο.

    Μόλις διπλωθούν όλα τα ασπράδια στο μείγμα, θα πρέπει να είναι ελαφρύ, αφράτο και μεταξένιο.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για κέικ σε 2 προσθήκες και ανακατεύουμε μόνο να ενσωματωθεί και να μην μείνουν σβώλοι. Ανακατέψτε ξανά μόνο προς μία κατεύθυνση και με την ίδια επαναλαμβανόμενη κίνηση. Προσέξτε να μην καταπονήσετε το μείγμα. Διαφορετικά, το μείγμα μας θα ξεφουσκώσει και το κέικ δεν θα φουσκώσει όσο χρειάζεται.

    Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε. Στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει εντελώς.

    Ας συνεχίσουμε με τη μαρμελάδα. Τοποθετήστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι πάνω από μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με βαρύ πάτο και πιέστε τη μαρμελάδα βερίκοκο μέσα από το διχτυωτό σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα. Πετάξτε τον πολτό των φρούτων.

    Προσθέστε το ρούμι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί, να ομογενοποιηθεί . Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

    Κόψτε ένα λεπτό στρώμα από την κορυφή του κέικ σας για να δημιουργήσετε μια επίπεδη επιφάνεια.

    Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ και κόψτε το στη μέση οριζόντια.

    Απλώστε περίπου ⅔ της μαρμελάδας σε όλη την κάτω στρώση του κέικ. Τοποθετούμε την επάνω στρώση του κέικ από πάνω και απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και τις πλευρές του κέικ. Το κέικ πρέπει να καλυφθεί εντελώς με μαρμελάδα. Αφήστε να στεγνώσει .

    Για να φτιάξετε το γλάσο σοκολάτας: Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε χαμηλή φωτιά και γεμίστε με νερό (5 εκατοστά) σε ύψος. Τοποθετήστε ένα μεγάλο και ανθεκτικό στη θερμότητα γυάλινο μπολ από πάνω για να κλείσει τελείως η κατσαρόλα και βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο μπολ και λιώνουμε σιγά σιγά για περίπου 5 λεπτά.

    Ανακατεύετε συχνά με μια λαστιχένια σπάτουλα και αφαιρείτε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να δείτε μερικά μικρά κομμάτια σοκολάτας στο γλάσο.

    Σημείωση : Αυτό είναι ένα πιο εύκολο γλάσο σοκολάτας απο αυτό που απαιτεί η αρχική συνταγή. Είναι παχύρρευστο, λείο και γυαλιστερό. Το αρχικό γλάσο είναι δύσκολο να γίνει ακόμα και για προχωρημένους και οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλήξετε με ένα άσχημο κέικ. Εγώ, κατέληξα πολλές φορές με μια άσχημη τούρτα. Το αρχικό γλάσο είναι φτιαγμένο από σοκολάτα, ζάχαρη και νερό. Το γλάσο μου μοιάζει πολύ με το αρχικό σε γεύση και συνοχή. Στόχος μου είναι να μπορείτε να αναδημιουργήσετε τις συνταγές μου με επιτυχία, γι’ αυτό επιλέγω ένα πιο εύκολο γλάσο.

    Κατόπιν αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύετε κατά διαστήματα. Στη συνέχεια, μονομιάς και με μια κίνηση, ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω από το κέικ.

    Απλώνουμε γρήγορα με μια μακριά σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε το γλάσο να τρέξει στις πλευρές του κέικ για να καλύψει πλήρως το κέικ. Εργαστείτε γρήγορα και με λίγες μόνο κινήσεις.

    Αφήνουμε το γλάσο να στεγνώσει για 1 ώρα. Θα είναι ένα παχύ, απαλό και ματ λούστρο παρόμοιο με το αρχικό.

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️

    SACHER TORTE- Αυστριακό κέικ _ τούρτα
    SACHER TORTE- Αυστριακό κέικ _ τούρτα

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: www.alsothecrumbsplease.com

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !