Σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και σοκολάτα

    0
    1051

    Σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και σοκολάτα: Φτιάχνεται σε χρόνο dt και καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Γλυκιά Βάφλα με σαντιγί, φράουλες και σοκολάτα

    Είναι το πιο εύκολο γλυκό που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά η προετοιμασία της, ενώ είναι μία και από τις νοστιμότερες.

     

    __________ ♨️ ♨️♨️ _________

    Ακολούθησε με στο Instagram  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • * Για τη πίτα:
    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 5 αυγά
    • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    • 1/2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
    • 1 βανίλια
    • 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
    • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
    • 1 πακέτο δάκρυα σοκολάτας
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • * Για το σιρόπι:
    • 3 1/2 φλ. τσαγιού νερό
    • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    • 1 φλούδα πορτοκαλιού

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20 Χ 30 εκ. περίπου.

    Για τη πίτα: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέϊκιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας και τέλος το γιαούρτι.

    Στρώνετε στο ταψί τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα “πλισέ”. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30’.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Μους λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα σύκα, μέντα και μαντολάτο

    Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα υλικά για το σιρόπι για 5’ –10’. Περιχύνετε το σιρόπι χλιαρό σε χλιαρό επίσης γλυκό. Αφήνετε να απορροφηθεί το σιρόπι, κόβετε τη πατσαβουρόπιτα και την απολαμβάνετε.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !