Σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και σοκολάτα: Φτιάχνεται σε χρόνο dt και καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα
Είναι το πιο εύκολο γλυκό που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά η προετοιμασία της, ενώ είναι μία και από τις νοστιμότερες.
__________ ♨️ ♨️♨️ _________
Ακολούθησε με στο Instagram γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- * Για τη πίτα:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 5 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1 πακέτο δάκρυα σοκολάτας
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- * Για το σιρόπι:
- 3 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20 Χ 30 εκ. περίπου.
Για τη πίτα: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέϊκιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας και τέλος το γιαούρτι.
Στρώνετε στο ταψί τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα “πλισέ”. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30’.
Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα υλικά για το σιρόπι για 5’ –10’. Περιχύνετε το σιρόπι χλιαρό σε χλιαρό επίσης γλυκό. Αφήνετε να απορροφηθεί το σιρόπι, κόβετε τη πατσαβουρόπιτα και την απολαμβάνετε.