Τούρτα σοκολατίνα, υπέροχη!!

    0
    553
    Τούρτα σοκολατίνα, υπέροχη!! Τούρτα σοκολατίνα με κρέμα σοκολάτας και γλάσο! |  Οι πιο πετυχημένες συνταγές για όσους λατρεύουν την σοκολάτα και τις γλυκές γεύσεις.

    Συστατικά

    Για το παντεσπάνι
    4 αυγά σε θερμοκρασία δωμάτιου
    200 γρ ζάχαρη
    200 γρ αλεύρι γ.χρ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ γ μπέικιν
    3 κ.γ κακάο

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Σιρόπι
    1.5 φλ ζάχαρη
    1.5 φλ νερό
    2 κ σ κακάο
    1κ γ νες καφε

    Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.

    Για την κρέμα
    1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
    1 ζαχαρούχο γάλα
    1 κουβερτούρα 125 γρ λιωμένη σε μπεν μαρi

    Για την γκαναζ
    200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
    100 γρ κρέμα γάλακτος
    1κ γ βούτυρο

     

    Εκτέλεση

    Για το παντεσπάνι

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε τρεις δίσκους.

    Σιρόπι

    Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.

    Για την κρέμα

    Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την λιωμμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
    Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .

    Για την γκαναζ

    Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζουμε λίγη κρέμα ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά κρέμα. Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλανά) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

    Ετοιμάζουμε την γκαναζ
    Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέβουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

    Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχαμε κρατήσει τα πλανά και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας
    Στολίζουμε με φλούδες κουβερτούρας bueno και σταγόνες από κουβερτούρα λιωμένη

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Via: xrysessyntages.gr

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !