Συστατικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωμάτιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.χρ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ γ μπέικιν
3 κ.γ κακάο
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
1κ γ νες καφε
Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα 125 γρ λιωμένη σε μπεν μαρi
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βούτυρο
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Σιρόπι
Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την λιωμμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Για την γκαναζ
Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζουμε λίγη κρέμα ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά κρέμα. Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλανά) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέβουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχαμε κρατήσει τα πλανά και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας
Στολίζουμε με φλούδες κουβερτούρας bueno και σταγόνες από κουβερτούρα λιωμένη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Via: xrysessyntages.gr