Τυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο & φέτα. Μια στριφτή τυρόπιτα, μόνο με φέτα , τυλιγμένη σε σπιτικό φύλλο. Για τραπέζι καθημερινό ή γιορτινό, για σνακ, για πρωινό.
Μερίδες: 10
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 500 γρ. αλεύρι σταρένιο (για πίτες)
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 300 ml περίπου νερό
- 1 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Για να ετοιμάσουμε την στριφτή τυρόπιτα με φέτα και χειροποίητο φύλλο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα μεγάλο και ρηχό στρογγυλό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι και το λάδι μέχρι να σχηματιστεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ελαστική ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τα πλάθουμε σε μπάλες.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ.
- Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου και απλώνουμε τη μισή ποσότητα φέτας.
- Τυλίγουμε σε ρολό.
- Γυρίζουμε το ρολό σχηματίζοντας το σχήμα σαλίγκαρου.
- Το τακτοποιούμε στο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Το δεύτερο ρολό το τυλίγουμε περιμετρικά του πρώτου φύλλου, σχηματίζοντας έναν μεγάλο σαλίγκαρο.
- Λαδώνουμε καλά όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
🟣 ΠΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ♨️ ♨️ ♨️ ♨️
Τυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο & φέτα https://t.co/gRRq1rjQg0 via @SyntagesMatinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) February 2, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : Ελένη Ροδά.
