Τυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο & φέτα

    0
    388
    Syntages-matinas.gr-Τυρόπιτα-στριφτή-με-χειροποίητο-φύλλο-φέτα-696x440
    Syntages-matinas.gr-Τυρόπιτα-στριφτή-με-χειροποίητο-φύλλο-φέτα-696x440

    Τυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο & φέτα. Μια στριφτή τυρόπιτα, μόνο με φέτα , τυλιγμένη σε σπιτικό φύλλο. Για τραπέζι καθημερινό ή γιορτινό, για σνακ, για πρωινό.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Αφράτα Πιροσκί με φέτα. !!! Απλά τέλεια !!

    Μερίδες: 10

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σαλάτα με χταπόδι και γαρίδες με πατάτα

    Συστατικά

    •  500 γρ. αλεύρι σταρένιο (για πίτες)
    • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
    •  1 κουτ. σούπας ξίδι
    •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    •  300 ml περίπου νερό
    •  1 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
    •  Ελαιόλαδο για το άλειμμα

     

    Εκτέλεση

    1. Για να ετοιμάσουμε την στριφτή τυρόπιτα με φέτα και χειροποίητο φύλλο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα μεγάλο και ρηχό στρογγυλό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου.
    2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι και το λάδι μέχρι να σχηματιστεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
    3. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ελαστική ζύμη.
    4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τα πλάθουμε σε μπάλες.
    5. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ.
    6. Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου και απλώνουμε τη μισή ποσότητα φέτας.
    7. Τυλίγουμε σε ρολό.
    8. Γυρίζουμε το ρολό σχηματίζοντας το σχήμα σαλίγκαρου.
    9. Το τακτοποιούμε στο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
    10. Το δεύτερο ρολό το τυλίγουμε περιμετρικά του πρώτου φύλλου, σχηματίζοντας έναν μεγάλο σαλίγκαρο.
    11. Λαδώνουμε καλά όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : Ελένη Ροδά.

     

    Syntages-matinas.gr-Τυρόπιτα-στριφτή-με-χειροποίητο-φύλλο-φέτα-696x440
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !