Υπέροχο Ραβανί με ινδοκάρυδο. Ενα εύκολο, αφράτο και αρωματικό σιμιγδαλένιο γλυκό, απλά ακαταμάχητο!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30 λεπτά
Συστατικά
(για ταψί διαμ. 20-22 εκ.)
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
![tinaki_1983_qr](https://syntages-matinas.gr/wp-content/uploads/2022/12/tinaki_1983_qr-261x300.png)
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
6 αυγά
150 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
80 γρ. αλεύρι μαλακό
140 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ινδοκάρυδο + 100 γρ. επιπλέον για το πασπάλισμα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
200 ml λικέρ αμυγδάλου (ή άλλο της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
Για το ραβανί με ινδοκάρυδο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 50 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ραβανί και να χρυσίσει στην επιφάνεια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσαρμογή από συνταγή: gastronomos.gr
![](https://syntages-matinas.gr/wp-content/uploads/2022/12/Syntages-matinas.gr-Υπέροχο-Ραβανί-με-ινδοκάρυδο-696x484-1.jpg)