Τυρόπιτες κουρού

    0
    1299

    Τυρόπιτες κουρού. Μια από τις πιο αγαπημένες κλασικές τυροπίτες, η οποία είναι ιδανική για το κολατσιό του γραφείου ή του σχολείου.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και σοκολάτα

    Συστατικά

    • * ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
    • 520-580γρ. αλεύρι
    • 30γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 7γρ. αλάτι
    • 7γρ. αλάτι
    • 200γρ. ελαιόλαδο
    • * ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
    • 400γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 1 αβγό
    • αλάτι, πιπέρι
    • 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

     

    Εκτέλεση

    Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

     

    __________ ♨️ ♨️♨️ _________

    Ακολούθησε με στο Instagram  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ.. Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γέμιση αυγό, γιαούρτι, κεφίρ για έξτρα γεύση! (Video)

    Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !